Project X, biënnale tienjarig bestaan

In november 2013 zag Lak@rt het levenslicht en wat begon als een kleine vriendengroep, groeide in 10 jaar tijd uit tot een vereniging van bijna 50 amateur en professionele kunstenaars. In juni dit jaar viert Lak@rt haar 10-jarig bestaan met een kunstbiënnale waaraan niet minder dan 34 van haar leden deelnemen.

Op een oppervlakte van méér dan 1500m² exposeren de 34 kunstenaars in zaal Skala in Laarne. Het wordt een combinatie van verschillende disciplines: schilderen (abstract en figuratief), keramiek, mixed media, vilt, albasten, bronzen en metalen sculpturen, poëzie, fotografie hout- en glaskunst. 

Een omvangrijk groepskunstwerk ‘Wind en Beweging’ uitgevoerd door 14 kunstenaars staat centraal in een aparte ruimte.  Vijf kunstenaars wagen zich aan cross-over-kunst, en werken samen aan een gemeenschappelijk kunstwerk: geschilderde ogen verrijkt met textiel, glaskunst met weefsel, libellen en vlinders in vilt en hout. Het wordt de moeite!

Bezoekers kunnen even verpozen in ons Kunstcafé en dankzij de plaatselijke bloemen- en plantenzaken wordt de tentoonstelling ingekleed met bloemen, planten en bomen, om een ‘Montmartre’-gevoel te creëren.

Niet te missen!

Skala Colmanstraat 51 Laarne: 15-16JUNI 2024 - zaterdag 13-19u - zondag 11-18u

De deelnemers