De Winter Hugo

Kunstvorm

Schilderen met Acryl

 

Wie is Hugo de Winter?

Geboren: Gent, 28/09/1960

Creativiteit zit er bij onze familie heel sterk ingebakken. Het was dus voor mij niet zo moeilijk om over de jaren heen te proeven van alle facetten die cultuur te bieden heeft. Muziek, tekenen, schilderen, schrijven, tot en met bricoleren, maakten daar deel van uit. Bij elk evenement of familiefeest komt de vraag “wat is kunst ?” terug op tafel, en wordt dan met de nodige humor gerelativeerd.

“Passie” is de echte leidraad. Die heb ik gevonden toen ik, in 1992, de werken van de Spaanse schilder Joan Miro ontdekte. Een eigenzinnige schilder die zijn eigen wereld wist te creëren, tussen gekke monstertjes en vreemde planeten in. Heel kleurrijk, op het eerste zicht vrij naïef gebracht, maar … hoe meer ik ernaar keek, hoe boeiender het werd. Ondertussen heb ik honderden werken van Miro gezien en proberen begrijpen.

Verder laat ik mij graag inspireren door een aantal andere belangrijke figuren uit de schilderkunst, zoals Pablo Picasso, Wassily Kandinsky en Paul Klee.

Schilderen is enorm ontspannend. Het is altijd een beetje reizen op een wit blad papier, canvas of hout. Soms weet ik vooraf waar de reis naartoe gaat, soms kom ik terecht waar nog niemand is geweest…

 

Kunstopleidingen:

  • Sinds 2015 lid van de Vrije Academie Gent, waar ik mij verder verdiep in Acrylaat schilderen bij Arnold Verhé / Nico Vaerewijck.


Fotogalerij   

Klik naast de foto op

om schermvullend te bekijken 

 

 

       

Contactgegevens:
Hugo De Winter
Zandvleuge 23
9270- Kalken
Email: dewinter.hugo@telenet.be