De Ridder Marc

Kunstvorm

Beeldhouwen, hedendaagse kunst

 

Wie is Marc De Ridder?

Geboren te Aalst 14/01/1959

Het beeldend werk van Marc situeert zich in het loswrikken van bestaande betekenislagen die opgeslagen liggen in ons dieper bewustzijn .Zijn werk vertrekt vast vanuit een beeldtaal die aansluit bij objecten die iedereen reeds kent, maar steeds wordt hier een twist aangegeven. om te bewijzen dat we niet met voldoende aandacht kijken naar de wereld die ons omringt!

Wat ook belangrijk is, is dat je dit maar onder de aandacht van eenieder kan brengen door de oefening van het kijken als spel te introduceren. Als vervolgens eenmaal de aandacht gegenereerd is, kan je vrijelijk andere lagen aanbrengen die de kijker verleiden en meevoeren naar een andere wereld . Een wereld waar verwondering, poëzie en verleiding vooropstaan ...

The tree of life is zo een beeld waar je je graag in vervoering door laat meenemen, net omdat het object jou als toeschouwer meeneemt naar een andere ongekende wereld die je uitdaagt en doet wegdromen .

De grootste kwaliteit van het  beeldend werk die Marc in zich draagt, is de helende kracht die besloten ligt in de beelden die bij momenten de boekhoudkundige wereld waarin we meedraaien kan doen vergeten.

 

Fotogalerij   

Klik naast de foto op

om schermvullend te bekijken 

 

Marc De Ridder

Kerkstraat 34

9270 Laarne

GSM: 0495 54 55 66

Email: art.marcderidder@gmail.com