Van den Broeck Miranda

Kunstvorm: Schilderijen (olieverf)

 

Miranda Van den Broeck of kortweg Mi - geboren te Hamme (1969) en de liefde gevolgd naar Kalken. 

Door de gejaagdheid van het dagelijkse leven voel(de) ik vaak de drang om manieren te zoeken om me te ontspannen en tot rust te komen. 

Deze zoektocht bracht me een 13-tal jaar geleden naar de Kunstacademie van Hamme waar ik startte met houtskooltekenen. Het voelde een beetje als thuiskomen, maar helaas verviel ik alweer in de rush van werken, hollen en crossen en moest mijn hobby plaats ruimen voor andere 'prioriteiten'. 

Gelukkig komt wijsheid met de jaren en heb ik de draad terug opgenomen in 2019. Enerzijds uit noodzaak om gas terug te nemen en prioriteiten te verschuiven om tijd te maken voor mezelf en anderzijds om gehoor te willen geven aan dat innerlijke stemmetje dat steeds smeekte om te experimenteren met olieverf. Dus schreef ik me in bij de Kunstacademie van Waasmunster, waar ik nog steeds leer, groei en ontdek. 

De tijd voor mezelf, de focus, het kijken en observeren, de geur van de olieverf, het voelen van de penseelstreken over het doek (zo werk ik bv graag op de pure, onbewerkte, linnen kant van het doek) brengen me ontzettend veel innerlijke rust en voldoening en doet me alle tijdsbesef verliezen 🙂 

Hoe kan je mijn werk het best omschrijven?  (Sur)realistische afbeeldingen rond mijn favoriete thema's zoals natuur, muziek, people en emoties ..., liefst overgoten met een vleugje spiritualiteit en/of symboliek, waarbij verfijning en details eerder kenmerkend zijn. 

 

Kunstopleidingen:

  • Kunstacademie Hamme - discipline houtskool
  • Kunstacademie Waasmunster - discipline schilderen

 

Tentoonstellingen:

  • Kunstmarkt Erembodegem (2023)
  • Kunstenroute Laarne-Kalken (2023)

 

Fotogalerij   

Klik naast de foto op

om schermvullend te bekijken 

 

Contactgegevens:

Van den Broeck Miranda
Holeindestraat 15
9270 - Kalken

GSM: 0483 61 81 60

Email: rhythmmfeet@gmail.com