Pejo

Kunstvorm: Glaskunst

 

Wie is Pejo?

Het Belgisch artiesten koppel.
Zowel in het echte als in het artistieke leven een koppel dat zijn weg gevonden heeft in de wereld van glaskunst. Johanna als laureate “Meester in glasramen en fusietechnieken” en Peter een internationaal gelauwerd ontwerper hebben de handen en de creatieve geesten in elkaar geslagen om moderne glaskunst te creëren.

Ze zijn begonnen met het maken van hedendaagse glasramen met een driedimensionale toets door toevoeging van perspectief. Glas heeft licht nodig dus monteerden ze de glasramen in kaders met LED verlichting zodanig dat de werken overal opgehangen kunnen worden met dezelfde levendigheid als wanneer ze voor het raam gehangen worden.

Daarna hebben ze hun zinnen gezet op glasfusie, beginnende met kleinere abstracte glasstukken gemonteerd in oud hout tot grote figuratieve glaskunst. Experimenteren met nieuwe materialen en technieken resulteerde in geheel nieuwe scènes die zij creëerden waarbij de kunstliefhebber zijn eigen fantasie moet gebruiken om de kleuren te zien van de op het eerste zicht zwart wit  glaswerken. De natuurlijke reflectie van het glas begeleid hen daarbij. 

De nieuwste creaties zijn gemaakt van gebroken glas gefusioneerd tot realistische scenes, portretten, sportdisciplines, dieren of  het interpreteren van een boek of lied.

De sterkte van Pejo is niet alleen exclusiviteit maar het feit dat ze alle werken samen maken als artistiek koppel.

Geboren: Joke : 04 05 1959 
                    Peter: 24 12 1958

Fotogalerij   

Klik naast de foto op

om schermvullend te bekijken 

 

Tentoonstellingen:

  • Exhibitions 25/02 -> 05/03/2017 – Jan Garmijnzaal Belfort – Brugge
  • Cultuurhuis De Corridor (Wetteren)
  • Salon D’Hiver Strasbourg  8-11 dec 2016
  • Kultursenter Staubo  (Noorwegen)
  • Cultuurhuis De Corridor (Wetteren)
  • Museum André Demedts (Sint Baafs-Vijve Wielsbeke

 

Contactgegevens:
Peter en Joke Cnudde – De Graeve
Nederbroekstraat 21
9070 – Heusden Destelbergen
GSM: 0498 12 00 25
Email: pejoglassart@gmail.com