Roels Ronny

Kunstvorm: Schilderijen - tekeningen

 

Wie is Ronny?

In 1957 te Wetteren geboren en van kindsbeen af had ik de microbe te pakken om te tekenen en mijn fantasie de vrije loop te laten. Nadien kwam het schilderen met olieverf. De Kunstacademie kon niet uitblijven en zo volgde ik van 1979 tot 1984 Hoger Kunstonderwijs.

Twee jaar tekenen en schilderen naar “levend model” hebben de voorkeur bepaald om bij de naakte mens te blijven. Een schilderij moet voor zichzelf spreken.De mensen moeten zien wat er op het canvas staat, daarom wil ik een naakte vrouw zo realistisch mogelijk weergeven.
Kunst is schoonheid, maar schoonheid wordt door iedereen anders bekeken. In alle geval raakt het de mensen, want het wekt emoties los. Het zet ze aan het denken. Een kunstwerk moet u raken. Het moet iets betekenen. Het is mijn fantasie en een deel van mijn verborgen verlangens die ik wil delen met de toeschouwer.

Voor veel mensen is naaktheid nog altijd taboe, ook nog de dag van vandaag..
Dit versterkt alleen maar mijn motivatie en verlangen om er echt mee door te gaan. Ik heb nog heel wat inspiratie, dromen en ideeën die vaste vorm moeten krijgen.

 

Kunstopleidingen:

  • 1978-1984, Hoger secundair kunstonderwijs, afdeling Monumentale Kunsten

 

Tentoonstellingen en wedstrijden:

2009 : Wachtebeke Thema Blauw
2009 : Wedstrijdtentoonstelling Wetteren
2009 : Open Atelier Wetteren

2001 – 2008: Verschillende tentoonstellingen

 

 

Contactgegevens:
Ronny Roels
Populierenlaan 54
9230 – Wetteren
GSM: 0496 97 76 38
Email: roels.ronny@telenet.be