Amandt Arno

Kunstvorm: Schilderen

 

Wie is Arno Amandt?

Geboren: Gent, 20 augustus 1996

Elk van ons heeft een persoonlijk proces te gaan. Dit proces start vanuit onszelf en onze interesses.
Kijken en leren kijken naar de kleur, compositie en de bijhorende filosofie is daarbij een belangrijk punt. Het is even belangrijk als kijken naar je eigen medium.
Men begrijpt dat moderne schilderkunst een zeer los medium is. Deze vrijheid moet men leren beheersen in het persoonlijk proces.
De fysieke energie die ik via het paletmes in het werk steek , gecombineerd met snelle toetsen van het penseel, steekt af op het platte vlak. En in dat proces zie je mijn individualiteit.
Dit is contrasterend wat de fragiele weergave van hetzelfde onderwerp kan zijn. Het onderzoeken van twee uiteresten, bijvoorbeeld in de manier van werken, geeft een dynamiek.
De ontdekkingen die men dan ondervindt dragen bij aan het proces, en zijn zelfs in sommige gevallen verrassend. Dit kan zowel bij studies als serieuze werken zijn.

Laurent volgde de volledige schilderscursus aan de Academie Wetteren. Zijn leraren waren in bewondering over deze de eigenzinnige zonderling met veel verbeelding. Het groten deel van zijn werken kan je als symbolistisch bestempelen.Hij is niet beperkt in het genre, landschap- , abstracte- , en conceptuele kunst maken ook deel uit van het geheel.

 

Kunstopleidingen:

  • Luca School of Arts Gent
  • Academie Wetteren (volledige schilderscursus)

 

Fotogalerij   

Klik naast de foto op

om schermvullend te bekijken 

 

 

Website: Klik hier

 

Contactgegevens:
Arno Amandt
Meirhoekstraat 91
9270 – Laarne
GSM: 0475 39 22 48
Email: arno.amandt@gmail.com