Foncke Christel

Kunstvorm: Schilderijen acryl

Wie is Foncke Christel?

Nadat mijn beroepsactiviteiten verminderden, kon ik eindelijk op zoek gaan naar een invulling voor mijn creativiteit. Het werd een zoektocht langs tekenen, digitale composities en eindigde bij abstract schilderen. Ik houd van experimenteren met materialen en technieken en omdat ik nooit vooraf weet wat er zal ontstaan, is het eindresultaat ook voor mij telkens opnieuw een verrassing. Dat houdt schilderen boeiend voor mij, wat ik heel belangrijk vindt.  Mijn inspiratie komt vooral uit de schoonheid van verval, zoals te vinden in desolate woestijnlandschappen, maar ook in oude industriële gebouwen.

Elke reeks schilderijen start met een chaotische verzameling van kleuren, vormen en lijnen.  In een later stadium ga ik scheuren, knippen en plakken met vooraf beschilderd papier.  Ik neem de vrijheid om te experimenteren en als ik iets zie ontstaan, ga ik op zoek naar een balans tussen chaos en orde, licht en donker, gelijkenissen en verschillen. Voor mij is een schilderij geslaagd als ze verrast en boeit door de onvoorspelbare combinatie van het toevallige en het intentionele. 

Ik hoop vooral dat mijn schilderijen jou uitnodigen om dichterbij te komen om je te laten verrassen door wat er is ontstaan in dit proces.


Kunst opleidingen:
- autodidactisch, online cursussen
- academie Deinze digitale beeldvorming
- academie Waasmunster schilderkunst

 

Fotogalerij:

Klik naast de foto op

om schermvullend te bekijken 

Tentoonstellingen:

05/08 tot en met 05/09/2022 : https://art.brouwerijfeys.be/

11/09 tot en met 15/10              : https://beleefberlare.be/christel-foncke

 

Contactgegevens:

Foncke Christel
Loereveldstraat 35
9290 - Overmere
GSM: 0472 88 20 38
Email: christel@christelfoncke.art