Soka - Karen Sohie

 

Kunstvorm

Schilderen met acrylverf

Fotografie

 

Wie is Soka?

Karen Sohie, geboren 29/07/1970 Brugge

 

Wilskracht en energie zijn de rode draad in mijn leven. Het is de voedingsbron om op alle domeinen het beste van mezelf te geven en mijn doelen te bereiken.

Mijn interesse voor schilderkunst en fotografie ontdekte ik al in mijn kindertijd. In 2000 besloot ik les te volgen bij de Heer Patrick Feys en dit tot 2009. Als beeldend kunstenaar bracht hij mij de noodzakelijke technieken bij. Naast mentor van schildertechnieken, was hij ook de persoon die mij leerde abstracte kunst waarderen.

Wat mij voornamelijk bijgebleven is; "dat je bij het kijken naar een schilderij er ruimte moet zijn om er steeds iets anders te kunnen in zien of ontdekken."

Afhankelijk van je persoonlijke gemoedstoestand in het moment, de context, de fases in je leven, kan je bij het kijken naar een abstract kunstwerk deze emoties en gedachten projecteren in wat je ziet. Of zaken anders gaan interpreteren, betekenis geven.  Deze openheid en mogelijkheden kunnen ervoor zorgen dat je het kunstwerk nooit beu wordt. Zo kijk ik naar abstracte kunst en zo hoop ik ook in mijn werken die openheid en mogelijkheden te creëren.

Uiteraard heeft iedere kunstenaar zijn eigen stijl en mijn voorkeur gaat tot op heden naar warme, blije kleuren. Vroeger was dit veelal rood. Rood was voor mij toen een uiting van het zoeken naar warmte en genegenheid, het voelen en uiten van innerlijke pijn.

Voor mezelf betekent schilderen mijn gevoelens uiten op het doek waardoor ik ze ook beter kan loslaten. ieder werkje is voor mij een concrete vormgeving, projectie van de gevoelens die zich bij mij op dat moment afspelen en het mengen van kleuren. Zo kom ik steeds tot nieuwe, soms verrassende creaties, met herkenbare of terugkerende kleuren of vormen.

In stilte hoop ik dat mensen er ook door geraakt worden, zelf iets voelen ook wanneer ze het niet mooi vinden.

 

Fotogalerij: Schilderijen   

Klik naast de foto op

om schermvullend te bekijken 

 

Fotogalerij: Fotografie  

Klik naast de foto op

om schermvullend te bekijken 

 

In 2011 volgde ik 7 jaar fotografie les in SNT te Brugge. Het nemen van foto ‘s en het inschatten van de juiste compositie en het licht inval was voor mij de uitdaging. Ook zocht ik hiernaar anders vormen van fotografie, filmische fotograferen, abstracte fotografie en vooral foto’s uit de natuur in allerlei vormen landschap, macrofotografie en zwart wit fotografie.

Voor mijn eindwerk bracht ik het kunstwerk back to basic van mijn nu huidige man Marc De Ridder in beeld. De uitdaging was hierin het proces een anderhalf jaar te volgen en zijn evolutie in beeld te brengen. De nieuwsgierig kijker te laten boeien en zoeken tot wat dit in realiteit heeft gebracht.

 Nu woon ik recent in Laarne en samen met mijn man doen wij samen aan kunst in onze vrije tijd. Marc is mijn ondersteunende, inspirerende bron en ook hij zoekt zijn eigen weg in allerlei kunstvormen zoals beeldhouwen, bankdraaien, keramiek.

Thuis hebben we een kunstschuur waar we ons dagelijks kunnen uitleven.

Contactgegevens:

Karen Sohie

Kerkstraat 34

9270 Laarne

GSM: 0475.8103.97

Email: karen.sohie@gmail.com