Kunst in de Kerk 2023 in het nieuwsblad

Komend weekend stellen zestien kunstenaars uit Laarne, Kalken en omstreken tentoon in de kerk van Kalken. Toepasselijk, want het kunstenaarscollectief Lak@rt blijft vooral rond die kerktoren. “We willen vooral mensen laten groeien in hun kunst.”

Lees meer »

14. Berlindekapel Holeindestraat 2 Laarne

Als je de door ons voorgestelde route volgt, is de Berlindekapel je laatste stop, maar zeker niet de minste. De prachtig gerenoveerde kapel wordt 2 weekends het huis van twee kunstenaars die zich laten inspireren door een lied 'Ach, meneer een mooie vogel wil ik zijn'. Ga zeker kijken hoe zij deze droom omzetten in kunst. Na wat wij hopen een onvergetelijke en boeiende dag, kan je naast de kapel nog een terrasje te doen in De Berre Linde, een van onze sponsors.

Lees meer »

13. Tuin Piet Baetens (nocturne)

Het is elke editie opnieuw een voorrecht om de prachtige tuinen Piet Baetens te mogen gebruiken als locatie in onze kunstenroute. William, Patrick en gastkunstenaars: Guido, Kris, Raf en Joachim maken er met hun glaskunst, sculpturen in brons, natuursteen en hout een boeiende wandeling van die je zeker niet wilt missen. Ook deze locatie is beide zaterdagen geopend tot 22u.

Lees meer »

10. Het Kasteel van Laarne Eekhoekstraat 5

Het kasteel mag natuurlijk niet ontbreken in onze route. Je zal er ter gelegenheid van de kunstenroute een houtsculptuur van Joachim Louis kunnen bewonderen. En vergeet niet de straat over te steken naar waar Het Hinkelend Meisje staat.

Lees meer »

9. Caroline Martens - Laarne (nocturne)

Ook Caroline Martens nodigt je in haar atelier uit, samen met Haruko Noda en gastkunstenaars Els Vijverman en Ann Vrancken. Ze verrassen jullie graag met een boeiende combinatie van keramiek, mandenvlechten, vilt en porselein. De zaterdagen kan je hen zelfs bezoeken tot 22u!

Lees meer »

8. Marc & Karen Laarne (nocturne)

Marc en Karen verwelkomen je in hun atelier samen met Arno Amandt en gastkunstenaars Guy Timmerman en Paul Dhooge,  Het belooft een boeiende combinatie te worden van de kleurrijke abstracte schilderijen van Karen en de beklijvende portretten van Arno.  Marc daagt je met zijn hedendaagse kunst uit om verder te kijken dan het alledaagse. Verder kan je ook de sculpturen in metaal, epoxy en brons van gastkunstenaars Dhooge Peul en Guy Timmerman bewonderen. Een locatie om niet te missen!

Lees meer »

7. Cultuurserre Jozef Haeghens - Kalken

Jozef  bouwde  zijn bloemisterij in 1986 als azaleakwekerij. in 2014, na 28 jaar, stopte Jozef met bloemen kweken. Uit liefde voor de wijn bouwde hij zijn serrecomplex om in een heuse (kleine) wijngaard .

Lees meer »

6. Het Sociaal Huis, Kalken (infopunt)

Vier kunstenaars ontvangen je in het Sociaal Huis met een boeiende combinatie van keramiek, batik op zijde schilderijen en glaskunst. Je kan hier gelijk ook een routeplan ophalen. Parkeren kan aan de kerk.

Lees meer »