Van De Velde Wilfrieda

Kunstvorm: Juwelen – Schilderijen – Brons

 

Wilfrieda Van De Velde (Laarne 1960) is beeldend kunstenaar, creatief coach en gevoelsmens. Ze heeft haar atelier in Laarne en in Veurne. Vele jaren was ze werkzaam als kleuteronderwijzer maar maakte een aantal jaren terug een carrièreswitch.

Als gediplomeerd edelsmid met tal van andere opleidingen in diverse juweeltechnieken ontwerpt ze nu haar eigen juwelenlijn. Merendeel unieke kunstwerkjes die een creatief alternatief bieden op de massaproductie.

Ze werkt veelal in thema’s en combineert haar juweelontwerpen met materieschilderijen in semi-figuratieve en abstracte kunst. Ze zette ook haar eerste stappen in het maken van beelden in brons. Steeds probeert ze gevoelens te vertalen in een kunstwerk.
Daarnaast geeft ze ook workshops sieraden maken voor volwassenen en lezingen voor een breed publiek rond de taal van het sieraad.

In 2016 richtte zij het creatieve atelier “De Bonte Bende” op. Daar geeft ze in groepsverband leuke en uitdagende workshops aan jonge kinderen al dan niet samen met hun ouder/grootouder of familielid. Het doel van deze workshops is het in contact brengen van kinderen met de wondere en veelzijdige wereld van de kunst. Met potloden, kwasten, verf, klei en tal van andere materialen wordt een magische wereld tot leven gebracht. Je vindt er ook haar ‘kunst op maat’. Kleurige dieren en andere figuren volgens de wensen van de klant.

Wilfrieda probeert haar creatieve en innovatieve kant te combineren met haar pedagogische ervaring uit haar onderwijsloopbaan. Momenteel werkt ze aan haar eerste kinderboek : een spannend verhaal over een ‘spikkelkip’ uit de bonte bende …

Sinds begin 2018 heeft Wilfrieda haar eigen kunstgalerij op de Zeedijk in De Haan. 

Wilfrieda is medeoprichter van het kunstenaarscollectie Lak@rt vzw.

 

 

Contact gegevens:
Wilfrieda Van De Velde
Warande 84
9270 – Laarne
GSM: 0474 88 91 40
Email: art@wilfriedavandevelde.be