Une Histoire Belge

Lezing:  “ Op zoek naar de Belgische ziel in de beeldende kunst “ 

Door Peter Jonnaert
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Kunstenaars Collectief Lak@rt in Laarne een avond over kunst gelateerde onderwerpen zoals “ Kunst in glas “ (2016), “ Symbool, signaal, een heel apart verhaal “ (2017) en nu in 2018: “ Une histoire België “.

‘Belgian Art’ is een begrip. Belgische kunst is net zo typisch Belgisch als ‘Belgian chocolates’. Wie aan Belgische kunst denkt, denkt meteen aan James Ensor, René Magritte en Marcel Broodthaers. Hun beeldend en mentaal erfgoed vormt de kwintessens van de Belgische kunst. ‘Belgian art’: het is kunst met een bijtende of subversieve ironie, een bijzondere gevoeligheid voor de dubbele bodems van de taal, en een aangeboren zin voor individualiteit en onafhankelijkheid. In deze lezing of 3-delige lessenreeks zoeken we naar de wortels van dit verhaal over de Belgische kunst.

Wanneer? Op vrijdag 13 april 2018, om 20:00
Waar? Kalken, Sociaal huis Nerenweg 3
Inkom?      Gratis

PETER JONNAERT (1961) is leerkracht kunstgeschiedenis in het deeltijds kunstonderwijs. Daarnaast geeft hij met zijn organisatie Kunstkraker overal te lande lezingen en lessenreeks over kunst. Hij gidst tevens in Vlaamse kunstmusea.