Luc Verstuyft

Luc

Kunstvorm

Beeldhouwen

Wie is Luc Verstuyft?

Geboren: Wetteren, 9 juli 1947

Na een druk beroepsleven heb ik weer de draad opgenomen om te gaan beeldhouwen

  • in natuursteen
  • in marmer van Italiaanse en Belgische origine
  • in diverse soorten hout

Voor de beeldhouwwerken gaat mijn voorkeur uit naar de uiterlijke, maar vooral naar de innerlijke schoonheid van de mens. Vooral dan ‘ de vrouw ‘ is mijn favoriete onderwerp. De aanbidding van de vrouwelijke naakte elegantie zonder naar het erotische te verwijzen. Ik herleid mijn torso’s tot het essentiële en breng de vrouwelijke natuur terug tot de waarde die ik er aan geef, een zekere tederheid, maar ook bescheidenheid, schoonheid van lijnen, de verfijning van de vrouwelijke beweging. Ik bevrijd ze door ze te ontdoen van hun marmeren schors.

Met de methode ‘ taille directe ‘ d.w.z. rechtstreeks in de steen, soms met een ruwe schets op papier, zodat het werk gaandeweg ontstaat. Het voordeel van deze methode is de spontaniteit ervan die de expressie ten goede komt. Het nadeel is de grotere kans op onherstelbare fouten. Aan mijn torso’s kun je de schoonheid niet alleen aanschouwen, je bent ook geneigd om ze te voelen, aan te raken en ze te strelen.

Kunstopleidingen:

  • Gedurende de jaren 1958 tot 1969 ging ik naar de academie voor Tekenen en Bouwkunde te Wetteren, waar ik verschillende getuigschriften heb behaald.
  • Mijn diploma van Plastische Kunsten heb ik behaald in het jaar 1969

Tentoonstellingen:

  • 03 -> 05 juni 2017 – Binnenkoer – Laarne

Fotogalerij         

Contactgegevens:
Luc Verstuyft
Vennestraat 4
9230 – Wetteren
Tel: 09 369 32 53
Email: lucverstuyft@skynet.be