Zeven jeugdorganisaties engageren zich:

Jeugd en Dromen: Creativiteit Ontdekken en Hoop Inspireren

Lak@rt brengt in de kunstenroute 2023, 50 getalenteerde kunstenaars uit de lokale gemeenschap samen met 7  jeugdorganisaties. Onze Lak@rt-kunstenaars nemen de dromen van de jeugd als het verbindende element in hun eigen tentoonstellingen. Ze verweven hun persoonlijke creatieve reis met de dromen en verlangens van onze jonge dromers.

We vinden het belangrijk om positiviteit te verspreiden en de stem van onze jeugd te laten horen. Het hart en de ziel van deze kunstroute ligt daarom in het versterken van onze jeugd. We bieden hen een platform om zich creatief uit te drukken en hun dromen met de wereld te delen. Op verschillende locatie van de kunstenroute zullen exposities te zien zijn die de verbeeldingskracht en prikkelende kunstwerken van onze jonge talenten tonen.

Zij zetten hun dromen om in een kunstproject. Elke jeugdorganisatie wordt begeleid door een kunstenaar-peter of -meter. En als extra motivatie beoordelen de bezoekers van de kunstenroute én een jury hun werk en wordt er een winnaar gekozen.

We willen

 

1️⃣ Bruggen Bouwen:

We willen onze Lak@rt-kunstenaars dichter bij de jongere generatie brengen, verbindingen en begrip tussen verschillende leeftijdsgroepen in onze gemeenschap bevorderen.

 

2️⃣ Talenten Koesteren:

Door de jeugd bloot te stellen aan de kunstwereld, hopen we een nieuwe generatie artistiek talent te inspireren en aan te moedigen om hun eigen creatieve potentieel te verkennen.

 

3️⃣ Stemmen Versterken:

We willen een platform bieden waarop de jeugd hun dromen, aspiraties en zorgen kunnen uiten, terwijl ze begeleid worden over effectieve communicatie en zelfexpressie.

 

4️⃣ Luisteren en Kijken:

Met deze kunstroute willen we laten zien dat we onze jonge burgers waarderen en erkennen. We willen dat ze zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelen.

 

5️⃣ Als gemeenschap willen we een krachtig signaal geven hoe belangrijk het is het om onze jongeren te ondersteunen en te koesteren. Zij zijn de architecten van onze toekomst en door te investeren in hun dromen, investeren we in morgen.

 

Volg onze Facebookpagina voor meer updates, verhalen achter de schermen en exclusieve voorproefjes van wat je te wachten staat tijdens dit artistieke avontuur. Noteer alvast de data van de kunstenroute in je agenda en doe mee aan deze inspirerende reis in het laatste weekend van augustus en eerste weekend van september.

 

#JeugdEnDromen #Kunstroute2023 #InspireerToekomstigeGeneraties #LakartKunstenaarsCollectief