“Lak@rt National Art Competition Glasfusie 2022”

Kunstenaarscollectief Lak@rt in samenwerking met de gemeente Laarne heeft het genoegen u uit te nodigen voor deelname aan de eerste nationale glasfusie wedstrijd/expo in zaal Skala (Colmanstraat 51 Laarne) op 24-25-26 juni 2022.

 

Het doel is om de glasfusie in de kijker te zetten: de selectie is open voor iedereen boven de 18 jaar met als kunstdiscipline glasfusie, pâte-de-verre, vormsmelten, slumping, drappage. Met andere woorden: lagen koud glas in combinatie met gekleurd of transparant glas of glaskorrels wordt in stook gebracht in de glasoven en wordt daardoor ‘gefuseerd’.

LET OP! Enkel werken die voldoen aan deze technieken zullen toegelaten worden op de tentoonstelling.

 

De wedstrijd:

Een onafhankelijke jury selecteert een eerste, een tweede en een derde laureaat via een puntensysteem.  De publieksprijs zal via formulieren door de bezoekers verkozen worden. De prijscertificaten worden uitgereikt op zondag 26 juni door de burgemeester en schepen van cultuur van Laarne, en door de voorzitter van het kunstenaarscollectief Lak@rt.

Plaatsen zijn beperkt tot max 25 deelnemers via selectie voorafgaand door een onafhankelijk jurypanel.

 

De prijzen:

De Laureaten ontvangen een waardebon van AAG Glas Antwerpen, eerste prijs waardebon van 500 €, tweede prijs waardebon van 250 €, derde prijs waardebon van 150 €.

Een glastrophee van het evenement voor de laureaten en publieksprijs.

Iedere deelnemer aan de wedstrijd/expositie ontvangt een certificaat van deelname als finalist.

 

 

De jurering:

Een onafhankelijke jury zal volgende criteria hanteren: beoordeling van creativiteit, originaliteit, kwaliteit en gebruik van het medium van de tentoongestelde werken.

De beslissing van de jury is bindend en kan geen onderwerp van discussie zijn, noch zal er gecommuniceerd worden via mail of andere kanalen over de beslissing.

 

 

 

De expositie:

Openingsavond vrijdag 24 juni om 19 u met receptie op uitnodiging, zaterdag 25 en zondag 26 juni expositiedagen, zondagavond bekendmaking van de laureaten tijdens sluitingsceremonie.

Gedurende de ganse looptijd van de expo zal er een kunstcafè open zijn met tafels, zitplaatsen en bediening.

De tentoongestelde werken mogen al dan niet te koop aangeboden worden en er zal geen commissie te betalen zijn bij eventuele verkoop.

Iedere geselecteerde kunstenaar krijgt +/- 5 vierkante meter voorzien van twee tafels 1m80 x 80 cm (er is geen bekleding op de tafels voorzien) en of panelen voor hangend werk volgens vooraf aangevraagde noden. Iedereen kan zijn stand vrijblijvend inrichten volgens eigen smaak en met eigen presentatiemateriaal of sokkels. Er is elektriciteit beschikbaar.

 

 

Hoe inschrijven:

Uiterste datum van inschrijving 31 maart 2022.

Stuur een mail naar lakartcompetition@gmail.com met volgende gegevens:

volledige naam + eventueel Artiesten naam, adresgegevens (straatnaam, nummer, postcode en gemeente)  telefoonnummer, website.

Voeg een korte biografie en cv toe, een foto van uzelf en enkele fotos van uw werken.

Geef een beschrijving van de werken, titel, techniek, hangend of staand en afmetingen.

 

Hoe foto’s doorsturen:

De foto’s (max 2,0 MB in jpg formaat) moeten als volgt benoemd worden : naam-voornaam-titelvanhetwerk.jpg (zodanig dat er geen verwarring ontstaat i.v.m. het gepresenteerde werk)

Het kunstwerk moet duidelijk en scherp zijn, knip alle storende achtergrond weg indien mogelijk.

Alle kunstwerken moeten origineel van de hand van de kunstenaar zijn.

 

 

Selectie:

De kunstenaar zal persoonlijk een uitnodiging met inschrijvingsformulier ontvangen via mail nadat de selectiejury de inzending goedkeurde. De deelname zal definitief zijn voor de geselecteerde kunstenaars  mits 100 € bijdrage te storten op BE40 9731 0214 3963  (Op naam van Lak@rt vzw) of via Paypal op mailadres lakartcompetition@gmail.com. De deelname bijdrage omvat alle publiciteit, zaalhuur, accommodatie, een openingsreceptie en de proclamatie ceremonie.

 

Uw stand:

De kunstenaar is verantwoordelijk voor het aankleden van de stand, de opstelling en de afbraak. Opstellen kan donderdag 23 juni vanaf 17u of vrijdag 24 juni vanaf 10u. De stand moet klaar zijn vrijdag 24 juni tenlaatste om 18u. Afbraak stand kan vanaf zondag na de prijsuitreikingsceremonie of maandag vanaf 10u tot 15u.

De kunstenaar zal zelf (indien gewenst) een verzekering tegen schade aan de werken afsluiten. Er is een algemene verzekering burgerlijke aansprakelijkheid van kunstenaarscollectief Lak@rt.

 

Bij annulatie van de expositie door de organisatie (wegens covid of andere redenen) zal het inschrijvingsgeld terug gestort worden. Bij annulatie door de kunstenaar binnen de twee maand voorafgaand aan de expositie zal 50 % terug gestort worden.

 

Voor bijkomende informatie mail naar lakartcompetition@gmail.com