Etienne Moentjens

Kunstvorm

Iconen – Olieverfschilderijen – Tekeningen

Wie is Etienne Moentjens?

Geboren: Gent, 1931

Bezocht van jongsaf galerijen in het Gentse, in het bijzonder galerij Vycnke – Van Eyck. Zijn voorliefde voor muziek (saxofoon) uitte zich vanaf zijn 16 jaar. Toen speelde hij reeds in een Big-Band. Toch kon hij aan de liefde voor tekenen en schilderen niet weerstaan en begon hij op 50-jarige leeftijd les te volgen in tekenen en schilderkunst in de academies Eeklo en Sint Niklaas. Sinds zijn pensioen ging hij in de leer bij een Orthodox-priester in de abdijen van Tongerlo en Brugge om de techniek van het iconen schilderen te verfijnen. Ook de passie voor muziek bleef en hij startte op 75-jarige leeftijd en vervolledigde de cursus blokfluit in de Kunstacademie te Gentbrugge. Zijn voorliefde in de schilderkunst gaat naar de Vlaamse Primitieven.  

Kunstopleidingen:

  • Academie Eeklo
  • Academie Sint Niklaas

Tentoonstellingen:

  • Meermaals tentoongesteld met kunstkring Pallet met zijn tekeningen en olieverfschilderijen in het Dienstencentrum Gentbrugge
  • Tentoonstelling boven de kantoren van toenmalige ASLK, Zonnestraat, Gent.
  • Iconententoonstellingen in diverse kerken met als hoogtepunten tweemaal in de Sint-Niklaaskerk te Gent samen met drie dichters: Erik Lauwers, E.H. Roland Van Rostenberge en Manu Verhulst. 

Fotogalerij         

Contactgegevens:
Etienne Moentjens
Rivierstraat 31
9270 – Laarne
GSM: 0485 43 46 02
Email: etienne.moentjens@gmail.com