Lak@rt biënnale 2022 kasteel van Laarne

Een unieke samenwerking tussen kunstenaarscollectief “Lak@rt” en het “Kasteel van Laarne”. De kunstenaars van Lak@rt werden gemotiveerd om creatief om te gaan met het thema Art Nouveau. Om hen te motiveren werden zij geïnspireerd aan de hand van een uiteenzetting over dit thema, enkele maanden geleden. Een selectie uit de ingezonden werken zijn nu samengebracht en verdeeld over verschillende zalen van het kasteel, waaronder de ridderzaal. Als extra dimensie worden eveneens verschillende antieke Art Nouveau voorwerpen gepresenteerd. Specialist van dit thema, Emil Fonfoneata, een antiquair uit Gent en ook gespecialiseerd in zilverwerk, stelt nooit eerder vertoonde topkunstwerken van de wereldbefaamde juwelierszaak Wolfers tentoon. Men spreekt van de "Dynastie Wolfers", Meesters in zilver.

 

Tot slot, worden ook nog diverse andere kunstwerken van het kunstenaarscollectief tentoon gesteld. Niet minder dan 33 kunstenaars in diverse disciplines zoals keramiek, textiel, kunstschilders, glaskunstenaars en juweelkunstenaars zijn present. Eén kunstenaar waagt het zelfs om twee telescopen te bouwen in een extremere vormstijl van Art Nouveau. Dit met als doel het internationale project  “Sterren Schitteren Voor Iedereen” te steunen. Onze “huis – woordkunstenaar” zal ook subtiel aanwezig zijn met een knipoog naar dit evenement.

 

De publieke tentoonstelling loopt op zaterdag 27 augustus van 13:00 uur tot 19:00 uur  en op zondag 28 augustus van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Toegang: 5 €