De Wilde Berdien

Geboren: Gent  22 januari 1989

 

Kunstvorm: art cookies - juwelen - schilderijen

Als dochter van een artistieke moeder kwam ze al snel in contact met kunst, design en vormgeving. Dit evolueerde, in samenspel met haar architecturale achtergrond, tot het opstarten van een eigen juwelenlabel BOOST.
Met veel gevoel voor combinaties en kleuren, vormen en structuren ontwerpt ze met de nodige passie vrijwel unieke stukken en kiest voor kleinschaligheid.
Berdien werkt vooral met zilver of verzilverde en vergulde materialen, maar durft ook te combineren met alternatieve elementen zoals resin, hout, gefaceteerde glasstenen of halfedelstenen.
Steeds is ze op zoek naar hedendaagse vormen en materialen om prachtige oorjuwelen te creëren : minimalistisch of gedurfd, tijdloos of met een vleugje romantiek. De oorjuwelen zijn handgemaakt en afgewerkt in eigen atelier.
Berdien wou haar creativiteit ook nog op een andere manier kwijt en doet dit door te schilderen : materieschilderijen op canvas over paneel. In de abstracte werken dialogeren vorm en kleur met elkaar. Een afwerking met een subtiele goudluster is voor haar een must.
Haar meest recente werken hebben de Japanse Kintsukuroi als thema … ze zijn op regelmatige basis, samen met haar juwelen, te bewonderen in ‘Art Gallery – Wilfrieda Van De Velde’ op de Zeedijk-De Haan in de mooie kustgemeente De Haan.

 

Website Berdien De Wilde Klik hier


Facebook: Klik hier

Instagram: Klik hier


Contact gegevens:
Berdien De Wilde
Kerkdreef 3/3
3210 - Linden
GSM: 0495 70 29 96
Email: info@boost-art.be