Kunst in de kerk 2017

Fotogallerij

Op zondag 15 oktober was er veel volk op de boerenmarkt in Kalken. Er werd met volle teugen genoten van een schitterende nazomerdag met echt zomerse temperaturen. Zaterdagavond werd de tententoonstelling Kunst in de Kerk van Lakart geopend met een receptie waar vooral de aanwezigen in de avondmis bleven plakken en genoten van een glaasje wijn of een ander drankje en versnaperingen. Uiteraard keken ze ook met veel aandacht naar de tentoongestelde werken van de kunstenaars die ook persoonlijk aanwezig waren: Pejo (glaskunst), Chris De Mol (keramiek), Magda Schack (schilderen), Martine Braeckman (keramiek), Arlette Neirynck (schilderen), Etienne Moentjens (iconen), Jozef Haeghens (schilderen), André De Coster (digitale kunst en houtcreaties), Eric De Smet (glaskunst), Jacques Tortelboom (keramiek) en Gerrit De Clercq (fotografie).

Op zondag werd er aangeschoven vanaf 10 u. en op de drukste momenten was het zelfs wachten om de de tentoonstelling te kunnen bezoeken. De organisatoren schatten het aantal bezoekers op ongeveer 700. Vooral belangrijk is het getuigenis van alle deelnemende kunstenaars over de talrijke positieve en bewonderende reacties van de meeste bezoekers. Zeker voor herhaling vatbaar in 2018.

Dit gecombineerde initiatief van Kunst in de Kerk met meestal lokale kunstenaars en de boerenmarkt, georganiseerd door de gemeente, is een mooi voorbeeld van vruchtbare samenwerking.