Kunst Biënnale Kunstenaarscollectief Lak@rt

Het was een met heel veel zon overgoten, niet-gewoon weekend van zaterdag 27 augustus en zondag 28 augustus 2016. Zeventien kunstenaars uit acht verschillende kunstdisciplines hebben hun werken tentoongesteld op twee recht tegenover elkaar liggende locaties in de Dorpsstraat te Laarne (Oost-Vlaanderen): acht kunstenaars in het Oud Gemeentehuis en negen in de “Binnenkoer”.

Bij de kunstschilders, zij waren met z’n achten, was het aanbod zowel in kwaliteit als in nieuw werk bijzonder rijk: ruw met pallet, zacht in reliëf, kleurrijk in vlekken, haarfijn in details, frank in beeldvorming , super realistisch in houdingen.
Niet minder dan vier keramisten waren van de partij: goedlachse figuren in typische kleuren, supermooie strakke voorwerpen, lieve kleine poppetjes staand of liggend, heel mooi gevormde en eenvoudige, ingekleurde objecten.
Het aanbod aan juwelen was royaal: vier kunstenaars werkten in goud en in zilver, in keramiek en zelfs in glas in verschillende technieken.
Andere kunstvormen — die te zien waren:
• Sculpturen in al dan niet roestvrij metaal.
• Beeldhouwwerk in albast —.
• Digitaal fotografisch werk met als hoofdthema de kosmos.
• Kunstwerken in hout, al dan niet gedraaid.
• Glaskunstwerken in fusing, pâte-de-verre of vormsmelten.

Heel veel passanten, kunstliefhebbers en potentiële kopers hebben hun hartje kunnen ophalen, want behalve het bijzonder rijke aanbod was er ook tijd om met de kunstenaars van gedachten te wisselen: over zijn muze, zijn toegepaste technieken, zijn ideeën, zijn emoties.
Tja, het was wel echt goed weer maar de vele bezoekers waren in hun nopjes: een kunstbiënnale die goed aanvoelde of, zoals een bezoeker het verwoordde: “ de passie was overal te zien” ….
Je zou er voor minder een warm gevoel aan overhouden, niet?

Fotogalerij

biennale_2016 (38)