Berdien De Wilde

Kunstvorm
Vervaardigen van unieke handgemaakte juwelen en schilderijen

Wie is Berdien De Wilde?
Berdien De Wilde (Boost-art)
Geboren: Laarne, 22 december 1989

Als dochter van een artistieke moeder kwam ze al snel in contact met kunst, design en vormgeving. Dit evolueerde, in samenspel met haar architecturale achtergrond, tot het opstarten van een eigen juwelenlabel BOOST.
Met veel gevoel voor combinaties en kleuren, vormen en structuren ontwerpt ze met de nodige passie vrijwel unieke stukken en kiest voor kleinschaligheid.
Berdien werkt vooral met zilver of verzilverde en vergulde materialen, maar durft ook te combineren met alternatieve elementen zoals resin, hout, gefaceteerde glasstenen of halfedelstenen.
Steeds is ze op zoek naar hedendaagse vormen en materialen om prachtige oorjuwelen te creëren : minimalistisch of gedurfd, tijdloos of met een vleugje romantiek. De oorjuwelen zijn handgemaakt en afgewerkt in eigen atelier.
Berdien wou haar creativiteit ook nog op een andere manier kwijt en doet dit door te schilderen : materieschilderijen op canvas over paneel. In de abstracte werken dialogeren vorm en kleur met elkaar. Een afwerking met een subtiele goudluster is voor haar een must.
Haar meest recente werken hebben de Japanse Kintsukuroi als thema … ze zijn op regelmatige basis, samen met haar juwelen, te bewonderen in ‘Art Gallery – Wilfrieda Van De Velde’ op de Zeedijk-De Haan in de mooie kustgemeente De Haan.

Kunstopleidingen:
Geleerd door te doen in atelier van mama
Verder leerde ik in een kunstatelier nog tal van andere technieken

Tentoonstellingen:

  • Groepstentoonstelling van “Voorbij de maan” – Slot van Laarne – april 2012
  • Open atelier  ”Voorbij de maan” – Thuis, Laarne – december 2012
  • Open Atelier ” Voorbij de maan” –Thuis, Laarne” – december 2013
  • Groepstentoonstelling van “Voorbij de maan” – Slot van Laarne – april 2014

Fotogalerij           Website         Instagram

Contact gegevens:
Berdien De Wilde
Warande 84
9270 – Laarne
GSM: 0495 70 29 96
Email: berdiendewilde@telenet.be