Arte Amanti

Een geslaagde culturele avond in Laarne met Lak@rt en

Op vrijdagavond 2 maart ging, op initiatief van het Laarnse gemeentebestuur, de negende editie van de Arte Amanti concertreeks in Vlaanderen van start in de Sint-Machariuskerk in Laarne. Een vijftigtal geïnteresseerden annuleerde de reservatie omwille van de weersomstandigheden, maar 200 aanwezigen genoten met volle teugen van de schitterende muziek.

Reinilde Leyers wil met Arte Amanti concerten naar steden en gemeenten brengen in Vlaanderen, buiten het grote cultuurcircuit. Bij ieder van de 23 concerten, gepland in maart en april 2018, krijgt een uitzonderlijk Jong Talent de gelegenheid om op te treden in het voorprogramma van internationale artiesten en ensembles van de meest gerenomeerde competities, zoals bijvoorbeeld de Koningin Elisabeth Wedstrijd.

In Laarne was het internationale Busch Trio aan zet. Zij brachten met passie werk van Beethoven, Shostakovich en Frank Bridge. In het voorprogramma bracht violiste Jiska Lambrecht werk van Bach en het heerlijke ’Tzigane’ van Ravel. Het werd stil in de gezellig warme Sint-Machariuskerk en de reactie ‘outstanding’ werd meermaals gehoord bij de aanwezigen.

Aansluitend, heel wat bewonderende blikken in het oud gemeentehuis voor het werk van vijftien leden-kunstenaars van Lak@rt, het lokaal kunstcollectief van Laarne en Kalken. Er kon nagekaart worden met de musici en de kunstenaars tijdens de receptie die werd aangeboden door het gemeentebestuur. Ook de tiende editie van de Arte Amanti concertreeks kwam eventjes ter sprake. Wees alert en probeer erbij te zijn, begin maart 2019!